Ovo je takodje jedna od omiljenih poslastica u mom domu.Lako se priprema i uvek ispadnu dobre .
Potreban materijal:
Vodu i ulje staviti da prokljuca pa dodati barasno.Dobro izmesati da nema grudvice pa skloniti sa vatre.
Kada se testo skroz ohladi dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.
Kada masa bude kompaktna stavljati u spric i praviti tulumbe.
Evo kako to izgleda...
Pecnicu zagrejati i peci oko 30 min na 200C.
Za to vreme napraviti preliv od secera i vode.Od kljuca ostaviti jos 5 minuta i onda skloniti sa sporeta i ubaciti vanilin secer.
Kada su tulumbe pecene preliti ih vrucim prelivom.
Potreban materijal:
- 6 jaja
- 2 solje za belu kafu ili caj vode
- 1 solja ista takva solja ulja
- 2 solje brasno
- 1 kg secera
- 1 l vode
- 1 vanilin secer
Vodu i ulje staviti da prokljuca pa dodati barasno.Dobro izmesati da nema grudvice pa skloniti sa vatre.
Kada se testo skroz ohladi dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.
Kada masa bude kompaktna stavljati u spric i praviti tulumbe.
Evo kako to izgleda...
Pecnicu zagrejati i peci oko 30 min na 200C.
Za to vreme napraviti preliv od secera i vode.Od kljuca ostaviti jos 5 minuta i onda skloniti sa sporeta i ubaciti vanilin secer.
Kada su tulumbe pecene preliti ih vrucim prelivom.
I na kraju vam nista drugo ne preostaje nego da se zasladite.
Prijatno i veliki pozdrav do sledeceg pisanja!
Нема коментара:
Постави коментар