четвртак, 23. август 2012.

Pecene tulumbe

Ovo je takodje jedna od omiljenih poslastica u mom domu.Lako se priprema i uvek ispadnu dobre .


Potreban materijal:

  • 6 jaja
  • 2 solje za belu kafu ili caj vode
  • 1 solja ista takva solja ulja
  • 2 solje brasno
Za preliv:

  • 1 kg secera
  • 1 l vode
  • 1 vanilin secer

Vodu i ulje staviti da prokljuca pa dodati barasno.Dobro izmesati da nema grudvice pa skloniti sa vatre.
Kada se testo skroz ohladi dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.
Kada masa bude kompaktna stavljati u spric i praviti tulumbe.

Evo kako to izgleda...








Pecnicu zagrejati i peci oko 30 min na 200C.


Za to vreme napraviti preliv od secera i vode.Od kljuca ostaviti jos 5 minuta i onda skloniti sa sporeta i ubaciti vanilin secer.

Kada su tulumbe pecene preliti ih vrucim prelivom.




 I na kraju vam nista drugo ne preostaje nego da se zasladite.
 

 
Prijatno i veliki pozdrav do sledeceg pisanja!

Нема коментара:

Постави коментар